DOCENTE

Docente Raluca Rusnac, Meester in de Muziek – Specialisatie Piano.

Haar diploma Docerend en Praktiserend Pianist is officieel erkent door het Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap, Administratie Hoger Onderwijs en Wetenschappelijk Onderzoek. Ze is ook erkend als professionele pianolerares bij EPTA (European Piano Teachers Association).

Raluca Rusnac begon haar opleiding op 7-jarige leeftijd in het voltijds muziekonderwijs, hoofdvak piano. Ze studeerde af aan het 'George Enescu' Conservatorium te Iasi, Roemenië als Meester in de Muziek, specialisatie piano. Ze heeft er talrijke recitals en concerten met symfonisch orkest gegeven, nationale prijzen gewonnen en verschillende opnames voor televisie en radio gemaakt. Ze studeerde ook in Duitsland en Zwitserland bij Anatol Ugorski, Edith Fischer, Joseph Colom en Gunter Ludwig.

In Belgie trad ze op in verschillende culturele centra en gaf huisconcerten samen met andere muzikanten. Ze heeft les piano en notenleer gegeven aan de “Orfeus” Muziekacademie van Alsemberg, ze is gewezen pianolerares van het GMTA in Glabbeek, gewezen koorbegeleidster in de Steinerschool Wijgmaal (Rotselaar).
Reeds 10 jaar speelt ze orgel en volgde privéles orgel. Sinds januari 2006 is ze benoemd als organiste van de Sint-Germanuskerk te Tienen.
footer
design & photography: www.unionmax.be